Domaći rezanci od paprika s maslacem i kaduljom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • za rezance:
  • 500 g oštrog brašna
  • 2 jaja, sol
  • tri paprike za pečenje
  • tri žlice maslaca
  • desetak listova svježe kadulje
  • sol, papar i sir za ribanje

Priprema

1. korak

Ispecite paprike u pećnici (na 180 stupnjeva) dok ne potamne sa svih strana. Prebacite ih u plastičnu vrećicu, zavežite i pustite da se malo ohlade. Ogulite paprike i očistite ih od sjemenki.

2. korak

Očišćeno meso paprike smiksajte u blenderu s malo maslinova ulja i soli da dobite pesto. Od svih sastojaka zamijesite tijesto dodajući pesta koliko je potrebno. Ako je nužno, dodajte i malo vode.

3. korak

Pustite tijesto da se odmori desetak minuta pokriveno plastičnom folijom pa ga razvaljajte. Izrežite na rezance željene debljine. Skuhajte u puno slane vode – gotovi su brzo nakon što isplivaju na površinu.

4. korak

U tavi zagrijte maslac i bacite na nju listove kadulje. Pustite da se arome prožmu, ali maslac ne smije potamnjeti. Ocijedite rezance, pa ih dodajte na maslac. Dobro promiješajte i obilno pospite ribanim sirom (najbolje neki mekši kozji).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:43