Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- za rezance:
- 500 g oštrog brašna
- 2 jaja, sol
- tri paprike za pečenje
- tri žlice maslaca
- desetak listova svježe kadulje
- sol, papar i sir za ribanje
Priprema
1. korak
Ispecite paprike u pećnici (na 180 stupnjeva) dok ne potamne sa svih strana. Prebacite ih u plastičnu vrećicu, zavežite i pustite da se malo ohlade. Ogulite paprike i očistite ih od sjemenki.
2. korak
Očišćeno meso paprike smiksajte u blenderu s malo maslinova ulja i soli da dobite pesto. Od svih sastojaka zamijesite tijesto dodajući pesta koliko je potrebno. Ako je nužno, dodajte i malo vode.
3. korak
Pustite tijesto da se odmori desetak minuta pokriveno plastičnom folijom pa ga razvaljajte. Izrežite na rezance željene debljine. Skuhajte u puno slane vode – gotovi su brzo nakon što isplivaju na površinu.
4. korak
U tavi zagrijte maslac i bacite na nju listove kadulje. Pustite da se arome prožmu, ali maslac ne smije potamnjeti. Ocijedite rezance, pa ih dodajte na maslac. Dobro promiješajte i obilno pospite ribanim sirom (najbolje neki mekši kozji).