Domaće krpice sa začinima i mladim grahom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • za krpice: crnog brašna
  • 500 g žumanjka
  • tri sol, voda
  • svježi začini (ružmarin, timijan, kadulja, origano, po želji…)
  • 500 g mladog graha
  • tri žlice ulja
  • glavica ljubičastog luka
  • tri češnja češnjaka
  • 150 g slanine
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Skuhajte mladi grah u slanoj vodi.

2. korak

U posudu stavite sve sastojke za tijesto. Dodajte usitnjene začine, ili cijele listiće, ako koristite samo timijan ili origano.

3. korak

Pustite neka tijesto odmori pa razvaljajte vrlo tanko. Izrežite krpice željenih oblika, kvadrate ili rombove.

4. korak

Na ulju pirjajte usitnjeni luk, dodajte slaninu, ploške češnjaka, ocijeđeni grah. Pirjajte još 5 minuta.

5. korak

Skuhajte krpice u slanoj vodi. Ocijedite i dodajte grahu. Promiješajte i obilno pospite svježe mljevenim paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:18