Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- za krpice: crnog brašna
- 500 g žumanjka
- tri sol, voda
- svježi začini (ružmarin, timijan, kadulja, origano, po želji…)
- 500 g mladog graha
- tri žlice ulja
- glavica ljubičastog luka
- tri češnja češnjaka
- 150 g slanine
- sol, papar
Priprema
1. korak
Skuhajte mladi grah u slanoj vodi.
2. korak
U posudu stavite sve sastojke za tijesto. Dodajte usitnjene začine, ili cijele listiće, ako koristite samo timijan ili origano.
3. korak
Pustite neka tijesto odmori pa razvaljajte vrlo tanko. Izrežite krpice željenih oblika, kvadrate ili rombove.
4. korak
Na ulju pirjajte usitnjeni luk, dodajte slaninu, ploške češnjaka, ocijeđeni grah. Pirjajte još 5 minuta.
5. korak
Skuhajte krpice u slanoj vodi. Ocijedite i dodajte grahu. Promiješajte i obilno pospite svježe mljevenim paprom.