Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 300 g filea purećih prsa
- 200 g divlje riže
- korijen celera
- mladi luk
- list peršina
- sol
Priprema
1. korak
File purećih prsa izrežite na trakice široke 3 centimetra, posolite i naglo ispržite na ulju. Divlju rižu uspite u vrelu vodu, posolite, dodajte lovorov list i slijedite upute s pakiranja o vremenu kuhanja.
2. korak
Ogulite i naribajte korijen celera. Odmah nakapajte sokom polovice limuna da ne potamni. Nasjeckajte i mladi luk i peršinov list.
3. korak
Kada je riža kuhana, na nju složite trakice purećeg filea, pa file pospite ribanim celerom, mladim lukom i peršinom.
4. korak
Savjet: Divlja riža je u svakom slučaju skupa namirnica, ali njezinim nutritivnim vrijednostima nema kraja. Njezina duga crna zrna bogata su bjelančevinama, mineralima, vlaknima, B vitaminima i folnom kiselinom. Također, male je kalorijske vrijednosti i sadrži vrlo malo masnoća. I okus joj je drugačiji od obične bijele riže, naime, pomalo podsjeća na orašaste plodove.
5. korak
Žilavije je teskture pa joj treba oko 40 minuta da bude skuhana. Zbog cijene, možete se odlučiti za jeftiniju varijantu, tako da ju pomiješate s drugim vrstama riže. Za sasvim zdravi, dijetalan obrok, kombinirajte je s kuhanom piletinom.