Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 8
Sastojci
- KORE
- 6 jaja
- 30 dag maslaca
- 45 dag šećera
- 1,5 dl mlijeka
- 50 dag oštrog brašna
- 10 dag kakaa
- KREMA
- 20 dag čokolade za kuhanje
- 14 dag šećera
- 20 dag maslaca
- 10 dag oraha
- 3 dl mlijeka
Priprema
1. korak
Odvojite žumanca od bjelanaca. Miksajte maslac s pola šećera dok ne pobijeli i poveća obujam, zatim uz stalno miksanje dodajte 6 žumanaca. Nakon 2 minute miksanja dodajte mlijeko pa miksajte još par minuta. Što budete dulje miksali, to će tijesto biti rahlije.
2. korak
Izmiksajte bjalanca s ostatkom šećera u čvrsti snijeg pa pomiješajte obje smjese uz lagano dodavanje brašna. Miješajte dok ne nestanu sve grudice.
3. korak
Polovicu smjese prebacite u drugu posudu i u nju dodajte kakao. Na taj ste način dobili bijelu i tamnu smjesu.
4. korak
Na masni papir veličine lima premažite najprije bijelu smjesu pa je pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Isto ponovite s tamnom smjesom.
5. korak
Kad su kore pečene, ostavite da se ohlade na limu na kojem ste ih pekli.
6. korak
Za kremu sve sastojke zajedno stavite u lonac pa kuhajte uz miješanje dok ne provri. Zatim s tako vrućom kremom namažite prvo bijelu koru, na nju stavite crnu koru pa opet premažite kremom i tu gornju koru.
7. korak
Gotov kolač stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Hladnog narežite na ploške.