Dagnje s pomama (crvena buzara)

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg svježih dagnji
  • 1 veliki crveni luk
  • 2 velike zrele rajčice ili 20 cherry rajčica
  • 1 žličica mediteranskog začinskog bilja
  • 6-7 narezanih zelenih maslina
  • malo bijelog papra ili čilija (kajenskog papra)
  • 1 jušna žlica nasjeckanog svježeg peršinova lista
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • 1 dcl bijelog suhog vina

Priprema

1. korak

Pod mlazom hladne vode ovlaš očistite školjke pa ih stavite u veću posudu za kuhanje. Podlijte s pola čaše mlake vode, poklopite i držite na vatri dok se sve školjke ne otvore. Izvadite školjke iz posude (teće) i stavite ih za tren sa strane, a u posudi sačuvajte pola tekućine.

2. korak

Dodajte sitno sjeckane cherry rajčice (ili, još bolje, zrele mesnate rajčice, “volujsko srce”), luk rezan na rebarca, maslinovo ulje, začinsko bilje, pa pirjajte pet-šest minuta.

3. korak

Vratite školjke u posudu, dodajte narezane masline i bijelo vino pa pirjajte još par minuta dok se tekućina nije malo reducirala. Služite toplo. S maslinama oprezno da ne bi pokrile sve ostale okuse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:10