Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za 12 komada:
- 120 g brašna
- 110 g šećera u prahu
- šećer s burbon vanilijom
- 1,5 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 40 g maslaca sobne temperature
- 120 g mlijeka
- 1 jaje
- 125 ml vrhnja
- 12 jagoda narezanih na komadiće
- vrećica šlaga u prahu + mlijeko za pripremu
- šaka jagoda
Priprema
1. korak
Ugrijte pećnicu na 170°C i obložite kalupe papirom za pečenje. Pomiješajte brašno, šećer u prahu, vanilin šećer, prašak za pecivo, sol i maslac da dobijete mrvice nalik pijesku.
2. korak
Stavite dobivene mrvice u zdjelu za miksanje pa u njih dodajte mlijeko i sve miksajte dok ne postane homogeno.
3. korak
Dodajte jaje i miksajte dok se ne poveže.
4. korak
Jagode stavite na dno kalupa pa ih prelijte dobivenim tijestom. Pecite 20 do 25 minuta, dok ne porumene.
5. korak
Istucite vrhnje u šlag i napravite šlag od šlaga u prahu pa ih pomiješajte. I dalje miješajući mikserom, dodajte jagode pa miksajte dok se jagode ne usitne i dok šlag ne poprimi roza boju.
6. korak
Kad se cupcakes posve ohlade, premažite ih šlagom s jagodama i po želji ukrasite cijelim ili prepolovljenim jagodama.