Crna torta

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 6 jaja
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 100 g mljevenih badema
  • 3 žlice kakaa

Priprema

1. korak

Mikserom tucite žumanjke i šećer u prahu, pomalo dodajući maslac. Tucite sve dok ne dobijete posve glatku kremu. Na pari rastopite čokoladu i pustite je da se malo ohladi pa je dodajte u kremu. Rukom umiješajte mljevene bademe i kakao. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa ih lagano miješajući dodajte u smjesu. Pecite u namaštenom kalupu 50 min na 180 °C.

2. korak

Za kremu ponovite postupak, ali umjesto šest bjelanjaka, upotrijebite samo tri. Ostatak možete zalediti. Kad se tijesto posve ohladi, premažite ga kremom. Po želji možete tortu ukrasiti i šlagom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:39