Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 125 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 375 g brašna
- prašak za pecivo
- 2 žličice đumbira u prahu
- žličica cimeta
- dvije žlice meda
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Masnim papirom obložite lim. Maslac i šećer miksajte dok ne postanu pjenasti. Dodajte žumanjak i rastopljeni med pa miksajte dok se ne poveže.
2. korak
Umiješajte brašno, đumbir, cimet i prašak za pecivo. Izvadite iz posude i prebacite na radnu površinu, pa dalje mijesite rukama dok ne dobijte čvrsto glatko tijesto. Zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat.
3. korak
Dobro ohlađeno tijesto razvaljajte tanko (oko 4 mm). Izrežite željene oblike – tradicionalno su u obliku čovječuljaka, ali mogu biti i bilo kojeg drugog oblika.
4. korak
Pecite desetak minuta dok lijepo ne potamne. Pustite da se sasvim ohlade.