Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 150 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 300 ml vode
- 90 g kakao praha
- 250 g brašna
- 500 g šećer a
- 9 g soli
- 2 praška za pecivo
- 1 vanilin štapić
- 350 ml mlaćenice
- 130 ml ulja od kikirikija
- 3 jaja
- Za čokoladnu fudge kremu:
- 250 g maslaca
- 300 g šećer u prahu
- 200 g tamne čokolade
- 2 žlice kakaa u prahu
- 100 g creme fraiche
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 170°. Zakuhajte 300 ml vode i umiješajte kakao u prahu te potom ohladite. Pomiješajte brašno, šećer, sol, prašak za pečenje. Prerežite vanilin štapić i izdvojite vaniline sjemenke nožem. Dodajte ih u smjesu s brašnom.
2. korak
Dodajte mlaćenicu, ulje i jaja pa miješajte dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte zatim smijesu koju ste dobili miješajući vodu i kako u prahu i ostavite cijelu smjesu da “odmori” sat vremena.
3. korak
Namastite pleh u kojem ćete peći tortu. Za svaki slučaj stavite i papir za pečenje. Ulijte smjesu i pecite kojih 50 minuta dok ne postane zlaćana pa pustite da se ohladi
4. korak
Za kremu izradite smjesu od maslaca i žutanjka dok ne postane pahuljasta. Otopite čokoladu na parnoj kupelji (bagna mariji). Dodajte preostale sastojke i miješajte kojih 4 minute. Rasporedite kremu po tijestu.