Čokoladni fudge torta Rudolpha van Veena

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 150 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 300 ml vode
  • 90 g kakao praha
  • 250 g brašna
  • 500 g šećer a
  • 9 g soli
  • 2 praška za pecivo
  • 1 vanilin štapić
  • 350 ml mlaćenice
  • 130 ml ulja od kikirikija
  • 3 jaja
  • Za čokoladnu fudge kremu:
  • 250 g maslaca
  • 300 g šećer u prahu
  • 200 g tamne čokolade
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 100 g creme fraiche

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 170°. Zakuhajte 300 ml vode i umiješajte kakao u prahu te potom ohladite. Pomiješajte brašno, šećer, sol, prašak za pečenje. Prerežite vanilin štapić i izdvojite vaniline sjemenke nožem. Dodajte ih u smjesu s brašnom.

2. korak

Dodajte mlaćenicu, ulje i jaja pa miješajte dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte zatim smijesu koju ste dobili miješajući vodu i kako u prahu i ostavite cijelu smjesu da “odmori” sat vremena.

3. korak

Namastite pleh u kojem ćete peći tortu. Za svaki slučaj stavite i papir za pečenje. Ulijte smjesu i pecite kojih 50 minuta dok ne postane zlaćana pa pustite da se ohladi

4. korak

Za kremu izradite smjesu od maslaca i žutanjka dok ne postane pahuljasta. Otopite čokoladu na parnoj kupelji (bagna mariji). Dodajte preostale sastojke i miješajte kojih 4 minute. Rasporedite kremu po tijestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:04