Čokoladne souffle tortice s višnjama

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • SASTOJCI ZA TORTICE
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 240 g tamne čokolade
  • 1 jaje
  • 4 žumanjka
  • 150 g brašna
  • SASTOJCI ZA PRELJEV OD VIŠANJA
  • 1 kompot od višanja
  • pola žlice gustina
  • šećer po potrebi

Priprema

1. korak

PRIPREMA TORTICA

Zagrijati pećnicu na 160˚C. Rastopiti maslac i čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi. Mikserom istući jaje, žumanjke i šećer dok smjesa ne pobijeli te u tu smjesu umiješati otopljenu čokoladu i brašno.

2. korak

Vatrostalne zdjelice (ili kalup za muffine) premazati maslacem, u njih raspodijeliti smjesu (do pola zdjelice), staviti na lim i peći 12 minuta dok vrhovi ne budu tvrdi, a sredina pjenasta.

3. korak

Poslužiti s preljevom od višanja i višnjama, sladoledom, slatkim vrhnjem ili kombinacijom navedenih sastojaka.

4. korak

PRIPREMA PRELJEVA

Višnje ocijediti. Sok od kompota uliti u posudu, po potrebi dodati šećera i vode. Kad tekućina pro­kuha, dodati gustin razmućen s malo vode. Kuhati dok se ne zgusne. Tako skuhan i ohlađen umak preliti preko tortica. Dekorirati višnjama iz kompota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:27