Čokoladna torta

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 1 min

Broj osoba: 8 – 10

Sastojci

  • 9 kom jaja
  • 18 žlica šećera
  • 9 žlica ulja
  • 9 žlica mlijeka
  • 9 žlica gorkog kakaa
  • 9 žlica brašna
  • 1 1/2 kesice prašak za pecivo
  • 30 dkg bijele čokolade
  • 30 d crne čokolade
  • 1/2 l vrhnja za šlag
  • 125 g margarina
  • 3 dl vode
  • 7 žlica šećera
  • 1 dl toplog mlijeka
  • 1 žlica gorkog kakaa

Priprema

1. korak

Peć ugrijati na 180 stupnjeva.3 žlice brašna,pola praška za pecivo i 3 žlice kakaa prosijemo.Mikserom umutimo 3 jaja sa 3 žlice šećera dok ne postane blijedo žuto.Dodamo 3 žlice ulja i sve promiksamo,zatim naizmjenice dodamo mješavinu brašna,peciva i kakaa te 3 žlice mlijeka.Sve izlijemo u kalup i pečemo 20-25 minuta.Postupak ponovimo 3 puta jer trebamo 3 biskvita.Svaku koru biskvita pečemo posebno. Za kremu natrgamo bijelu i crnu čokoladu,prelijemo slatkim vrhnjem te na laganoj vatri mješamo dok se sva čokolada ne otopi i smjesa postane glatka.Pred sam kraj dodamo na kockice narezan margarin.Sve promješamo dok se margarin ne otopi a smjesa postane glatka i sjajna.Bilo bi dobro da smjesa odleži preko noći (može u hladnjaku),jer je smjesa dosta rijetka pa joj treba vremena da se zgusne. Za sirup kuhamo 3 dl vode i 7 žlica šećera 4-5 minuta.Za to vrijeme ugrijemo 1 dl mlijeka i u njemu razmutimo 1 žlicu gorkog kakaa.Dodamo mlijeko i kakao u vodu i šećer pa nastavimo kuhati na laganoj vatri 2-3 minute tj. dok se sve lijepo ne poveže.Ovim sirupom natapamo biskvit kako bi torta bila sočna. Biskvit namočimo sirupom,zatim ga premažemo kremom i poklopimo drugim biskvitom te ponavljamo redosljed.Tortu ukrasimo po želji.U ovom slučaju ja sam koristila marcipan od kojeg sam pravila ružice i kale.Poslagala sam ih po vrhu.Tortu sam sastrane ukrasila viškom kreme tako da izgleda kao košara. Nadam se da će vam se recept svidjeti i želim vam dobar tek.

Torta je jednostavna za pripremu a ukusna i sočna za jelo,za sve prilike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:36