Naslovnica » Recepti » Čokoladna torta

Čokoladna torta

Ocijeni članak:

  • 2
  • 6

Koraci pripreme

  • 1 Čokoladu otopite na pari. Odvojite žumanca i bjelanca. Od bjelanaca istucite čvrsti snijeg. Pjenasto umutite žumanca i šećer pa u dobivenu smjesu ulijte otopljenu čokoladu.
  • 2 Dodajte snijeg i na kraju orahe. Izlijte u kalup za torte i pecite 60 minuta na 160 stupnjeva Celzija.
  • 3 Za nadjev izmiksajte maslac, jaje i otopljenu čokoladu. Dodajte tučeno vrhnje koje ste izradili u šlag.
  • 4 Prerežite biskvit na pola i nadjenite. Na kraju prelijte otopljenom čokoladom ili jednostavno posipajte kakaom.

Sastojci

  • ZA BISKVIT
  • 16 dag mljevenih oraha
  • 16 dag šećera u prahu
  • 9 jaja
  • 16 dag čokolade za kuhanje
  • ZA NADJEV
  • 5 dl tučenog vrhnja za šlag
  • 16 dag šećera u prahu
  • 16 dag čokolade s više od 65% kakaa
  • 16 dag maslaca
  • 1 jaje

7 komentara

  • marica 6. Prosinac 2012. u 07:06

    “hvala lijepo” na kremi s TERMIČKI NEOBRAĐENIM jajetom!
    Ne bih takovu tortu niti probala!

    • Perina 6. Prosinac 2012. u 09:08

      Marice niste u pravu. Sirova jaja (bas ona koja nisu domaca) prolaze pri pakiranju kroz “ionizator” i nema opasnosti salmonele (koja se inace moze naci samo u kori a ne u jajetu), osim toga, secer koji se nalazi u ostalim sastojcima sluzi kao konzervans i u takvom mediju ne mogu se razvijati mikroorganizmi, barem ne u roku 24-48 sati a pogotovo ako se drzi u frizideru :)

  • marica 6. Prosinac 2012. u 07:27

    Ova čokoladna krema se može isto tako napraviti a da se prethodno šećer u prahu i, recimo, 2-3 jajeta istuku pjenasto na pari dok se ne zgusne pa ohlađena pomiješa s otopljenom čokoladom i izrađenim maslacem a potom sve lagano “umota” sa šlagom od tučenog slatkog vrhnja. To je onda nešto sasvim drugo, a ne SIROVO JAJE. FUJ! Da ne kažem koliko je to opasno jer jaje nije od naše koke netom snijeto i sigurni smo da je i zdravstveno ispravno. Stoga ga treba svakako temički obraditi da smo sigurni što ćemo ponuditi svojim bližnjima, a da ne govorimo o tome ukoliko torta ostane koji dan u zamrzivaču – nikada se ne može znati hoće li ovo sirovo jaje u kremi biti i dalje zdravstveno ispravno za konzumaciju! Stoga se treba kloniti ovakovih termički neobrađenih krema u kolačima!

  • Noklica :) 6. Prosinac 2012. u 10:48

    Fina torta..no možda bi se jaja ipak trebala termički obraditi na pari. Krema sa sirovim jajima nije za svakoga po pitanju zdravlja i okusa.

  • ana 6. Prosinac 2012. u 12:13

    ti nemoj a ja hoću…..opće je poznato da jajetu netreba puno da bi bilo termički obrađeno stoga ako je maslac otopljen znači da je vruć a isto tako i čokolada i oni su sasvim dovoljni da termički obrade to jaje.Nadalje lijepo je kad netko podjeli svoj recept sa drugima a na nama je hoćemo li ga prihvatiti ili ne stoga nema potrebe za ovakvim komentarima koji mogu samo razžalostiti nekoga.Inače recept je odličan i svakako ću ga probati:)

    • Perina 6. Prosinac 2012. u 13:34

      slazem se! pa i u tiramisu i u puno drugih poznatih i priznatih slastica idu sirova jaja

  • Vesna 6. Prosinac 2012. u 15:05

    To je orahova torta! Barem je kod mene tako, još od moje bake.

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook