Čokoladna torta s pirjanim grožđem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 jušna žlica brašna
  • 400 g crnog grožđa
  • 1/2 sok pola naranče
  • 1 jušna žlica maslaca
  • 1 prstohvat mljevenog klinčića
  • 2 jušne žlice šećera

Priprema

1. korak

Čokoladu i maslac otopite na pari povremeno miješajući. Stavite ih po strani da odstoje nekoliko minuta kako bi se malo ohladili.

2. korak

U mlaku smjesu dodajte šećer i dalje rukom miješajte. Zatim umiješajte jaja i na kraju brašno. Smjesu ulijte u kalup (promjera 24 cm, obložen papirom za pečenje) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta.

3. korak

U međuvremenu na tavi otopite maslac, dodajte bobice grožđa, sok naranče, šećer i klinčić. Pirjajte miješajući nekoliko minuta. Kad je kolač gotov ostavite ga da se ohladi, razrežite ga i poslužite s pirjanim grožđem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:22