Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 200 g tamne čokolade
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 jušna žlica brašna
- 400 g crnog grožđa
- 1/2 sok pola naranče
- 1 jušna žlica maslaca
- 1 prstohvat mljevenog klinčića
- 2 jušne žlice šećera
Priprema
1. korak
Čokoladu i maslac otopite na pari povremeno miješajući. Stavite ih po strani da odstoje nekoliko minuta kako bi se malo ohladili.
2. korak
U mlaku smjesu dodajte šećer i dalje rukom miješajte. Zatim umiješajte jaja i na kraju brašno. Smjesu ulijte u kalup (promjera 24 cm, obložen papirom za pečenje) i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta.
3. korak
U međuvremenu na tavi otopite maslac, dodajte bobice grožđa, sok naranče, šećer i klinčić. Pirjajte miješajući nekoliko minuta. Kad je kolač gotov ostavite ga da se ohladi, razrežite ga i poslužite s pirjanim grožđem.