Naslovnica » Recepti » Čokoladna torta s bananama

Čokoladna torta s bananama

Ocijeni članak:

  • 4
  • 4
  • 40

Koraci pripreme

  • 1 Za biskvit pripremite okrugli kalup promjera 24 (ili 26) cm. Dno mu obložite pek papirom, stranice namastite i lagano pobrašnite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  • 2 Odvojite žutanjke pa ih izmiksajte pjenasto sa šećerom, dodajte vaniliju, rastopljeni maslac i rastopljenu čokoladu, mlijeko i kipuću vodu.
  • 3 Oštro brašno izmiješajte s kakaom, praškom za pecivo, sodom i solju pa prosijte u smjesu. Izmiksajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s prstohvatom soli pa ručno umiješajte u smjesu. Pecite 40-ak min.
  • 4 Kad se biskvit potpuno ohladi, prerežite ga na tri podjednaka dijela. Za kremu, banane ispasirajte u pire. Dodajte im rum i čokoladu otopljenu na pari. Rum možete i izostaviti. Vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag (ako nije dovoljno čvrst, dodajte 1 šlagfix). Pomiješajte s čokoladnom smjesom i dobro sjedinite.
  • 5 Na pladanj položite donji biskvit, natopite ga mješavinom ugrijanog mlijeka i ruma (rum opet možete po želji izostaviti), premažite trećinom kreme, poklopite drugim biskvitom, opet natopite i premažite drugim dijelom kreme te na kraju na sve položite treći biskvit. Ostatkom kreme premažite cijelu tortu i ukrasite je po želji.

Sastojci

  • Biskvit:
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 70 g maslaca
  • 70 g tamne čokolade
  • 60 ml mlijeka
  • 60 ml kipuće vode
  • žličica arome vanilije
  • 200 g oštrog brašna
  • 40 g gorkog kakaa u prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • Za natapanje biskvita:
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice ruma
  • Krema:
  • 500 g banana
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 300 g mliječne čokolade
  • 2 žlice ruma

4 komentara

  • Queen 23. Siječanj 2013. u 12:38

    Od ove torte sam posudila dio recepta za kremu i složila ju uz drugi biskvit (sa orasima) i ispalo je odlično! Lako se priprema i jako je fina. Mislim da ću je koristiti i za neke druge kolače.

  • Martina 14. Veljača 2013. u 18:17

    Super!!!!!Neodoljivo!!!

  • ana 16. Veljača 2013. u 20:15

    Danas napravljena, nije se svidjela ukućanima.

  • Petra 20. Ožujak 2013. u 16:56

    Odlična! Savršena kombinacija! Ja sam radila s običnim vrhnjem za kuhanje, ne slatkim.

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook