Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Marinada za meso:
- 2,5 dcl jogurta
- nekoliko listova metvice
- sok limuna, papar, sol, maslinovo ulje (pomiješajte sastojke)
- 4 svinjska kotleta
- 1 manja glavica luka
- 2 čajne žlice dijonskog senfa
- 8 marelica
- 2 prstohvata ljute mljevene paprike
- 2 jušne žlice smeđeg šećera
- 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
- 4 jušnih žlica pekmeza od marelica
- 2 čajne žlica grubo sjeckanog lista celera
- sol
- papar
Priprema
1. korak
Svinjetinu posolite i umiješajte u marinadu. Na malo maslinova ulja propirjajte sitno sjeckani luk. Kad omekša dodajte senf, grubo sjeckane marelice, papriku, vinski ocat, šećer i pekmez.
2. korak
Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Stavite po strani da se malo ohladi. Meso izvadite iz marinade te ga ispecite na gril tavici ili roštilju.
3. korak
Prije serviranja meso prelijte chutnyjem, pospite listovima celera i servirajte uz salatu.