Chutney od marelica s roštiljanim mesom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Marinada za meso:
  • 2,5 dcl jogurta
  • nekoliko listova metvice
  • sok limuna, papar, sol, maslinovo ulje (pomiješajte sastojke)
  • 4 svinjska kotleta
  • 1 manja glavica luka
  • 2 čajne žlice dijonskog senfa
  • 8 marelica
  • 2 prstohvata ljute mljevene paprike
  • 2 jušne žlice smeđeg šećera
  • 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
  • 4 jušnih žlica pekmeza od marelica
  • 2 čajne žlica grubo sjeckanog lista celera
  • sol
  • papar

Priprema

1. korak

Svinjetinu posolite i umiješajte u marinadu. Na malo maslinova ulja propirjajte sitno sjeckani luk. Kad omekša dodajte senf, grubo sjeckane marelice, papriku, vinski ocat, šećer i pekmez.

2. korak

Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Stavite po strani da se malo ohladi. Meso izvadite iz marinade te ga ispecite na gril tavici ili roštilju.

3. korak

Prije serviranja meso prelijte chutnyjem, pospite listovima celera i servirajte uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:59