Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g kuhanog crvenog graha
- 2 srednje tikvice
- 1 veća žuta paprika
- 4 rajčice
- 1 veći luk
- 2 češnja češnjaka
- 1-2 suhe čili papričice ili svježa ljuta papričica
- peršinov list
- lovorlov list
- 1 žličica mljevene paprike
- sol i papar
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju pirjajte na ploške narezan luk kojem, kad malo omekša, dodajte papriku narezanu na kockice, na veće komade narezanu rajčicu te na manje komade narezanu tikvicu. Polijte s malo vode ako je potrebno.
2. korak
Dodajte sjeckani češnjak i peršinov list te lovor. Ostavite da se pirja dok povrće ne omekša pa potom u lonac stavite i ocijeđeni crveni grah te čili papričicu. Posolite, poparite, dodajte mljevenu papriku,