Cheesecake s višnjama u staklenci

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 200 g keksa bez nadjeva (digestive ili petit)
  • 125 g maslaca
  • 300 g mascarpone sira
  • 100 g bijele čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 vrećice želatine
  • 4 žlice šećera
  • 300 g višanja bez koštica
  • vrećica preljeva za torte
  • 200 ml soka od višanja

Priprema

1. korak

Sameljite kekse. Otopite maslac, pomiješajte ga s keksima. Smjesu s keksima utisnite na dno plićih staklenki. Nemojte ih još stavljati u hladnjak jer će keksi i maslac postati i ostati pretvrdi. Želatinu prelijte s malo hladne vode i ostavite da bubri.

2. korak

Na pari rastopite čokoladu. U zdjelu stavite sir i pomiješajte ga sa šećerom u prahu. Uz stalno miješanje dodavajte rastopljenu čokoladu. Na vrlo laganoj vatri uz stalno miješanje rastopite želatinu i odmah je miješajući mikserom dodajte u smjesu sa sirom i čokoladom.

3. korak

Istucite vrhnje u čvrst šlag. Pjenjačom ga umiješajte u smjesu od sira. Na kekse rasporedite smjesu od sira i sada stavite staklenke u hladnjak. Dobro ocijedite višnje. Kad se krema počela stvrdnjavati, po vrhu poslažite višnje. Prema uputi na pakiranju, sa sokom od kompota pripremite preljev. Prelijte ga po višnjama pa staklenke vratite u hladnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:36