Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 200 g keksa bez nadjeva (digestive ili petit)
- 125 g maslaca
- 300 g mascarpone sira
- 100 g bijele čokolade
- 250 ml slatkog vrhnja
- 150 g šećera u prahu
- 2 vrećice želatine
- 4 žlice šećera
- 300 g višanja bez koštica
- vrećica preljeva za torte
- 200 ml soka od višanja
Priprema
1. korak
Sameljite kekse. Otopite maslac, pomiješajte ga s keksima. Smjesu s keksima utisnite na dno plićih staklenki. Nemojte ih još stavljati u hladnjak jer će keksi i maslac postati i ostati pretvrdi. Želatinu prelijte s malo hladne vode i ostavite da bubri.
2. korak
Na pari rastopite čokoladu. U zdjelu stavite sir i pomiješajte ga sa šećerom u prahu. Uz stalno miješanje dodavajte rastopljenu čokoladu. Na vrlo laganoj vatri uz stalno miješanje rastopite želatinu i odmah je miješajući mikserom dodajte u smjesu sa sirom i čokoladom.
3. korak
Istucite vrhnje u čvrst šlag. Pjenjačom ga umiješajte u smjesu od sira. Na kekse rasporedite smjesu od sira i sada stavite staklenke u hladnjak. Dobro ocijedite višnje. Kad se krema počela stvrdnjavati, po vrhu poslažite višnje. Prema uputi na pakiranju, sa sokom od kompota pripremite preljev. Prelijte ga po višnjama pa staklenke vratite u hladnjak.