Cheesecake s lososom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 6-8

Sastojci

  • 150 g slanih krekera
  • 70 g maslaca, omekšalog
  • 250 g kremastog sira
  • 300 g ricotta
  • 200 g svježeg lososa (ako nemate, onda iz konzerve)
  • 4 jaja
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • 2 jušne žlice sitno sjeckanog vlasca
  • 3 mlada luka, sitno sjeckana
  • Sitno ribana korica limuna
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Krekere usitnite u kuhinjskom blenderu te ih pomiješajte s omekšalim maslacem. Smjesu složite kao temelj za tortu u papirom obložen i maslacem premazan okrugli kalup (promjera cca 24 cm). Pecite oko pet, šest minuta na 160 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Kad malo posmeđe, izvadite ih iz pećnice.

2. korak

Ako imate svježi file lososa, ispecite ga kratko (minutu, dvije sa svake strane) i ostavite po strani da se ohladi, a zatim ga usitnite u kuhinjskom blenderu (usitnite i losos iz konzerve). U zdjeli mikserom pomiješajte kremasti sir, ricottu, usitnjeni losos, vrhnje, mladi luk, razmućena jaja, vlasac i koricu limuna. Popaprite i posolite prema ukusu.

3. korak

Smjesu ulijte u kalup, preko krekera, te pecite 45 minuta na 160 stupnjeva. Nakon 45 minuta ugasite pećnicu i ostavite tortu u njoj desetak minuta. Nakon deset minuta je izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Posudba: šalica, 45,9 kn, tanjur, 42,9 kn, Coin Casa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:37