Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g tagliatella
- 2 tikvice
- 20 dag pancete
- 2 režnja češnjaka
- 3 žumanca
- 2 dl slatkog vrhnja
- 2 jušne žlice svježe ribanog parmezana
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- 1 čajna žlica svježeg timijana
- sol, papar
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju propržite kratko pancetu, dodajte sitno sjeckani češnjak i tikvice narezane na kolute. Tagliatelle skuhajte al dente prema uputama proizvođača. U zdjeli pomiješajte slatko vrhnje i žumance.
2. korak
Kad je tjestenina kuhana, procijedite je i dodajte panceti i tikvicama. Tjesteninu skinite s vatre, prelijte slatkim vrhnjem sa žumancima, posolite, popaprite, dodajte parmezan, dobro promiješajte, začinite timijanom i prije serviranja ostavite da odstoji poklopljeno nekoliko minuta.