Caneloni s mljevenim mesom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g mljevene junetine
  • 12 canelona
  • 1/3 šalice krušnih mrvica
  • 3/4 šalice bijelog vina
  • 2 glavice luka
  • maslinovo ulje
  • jaje
  • šalica naribane gaude
  • 1/2 šalice listića peršina
  • žličica sušenog origana
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • konzerva sjeckanih pelata
  • listići svježeg timijana i origana
  • šalica ribanog parmezana
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • sol, papar

Priprema

1. korak

U tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak i luk pa ih kratko popržite. Mljeveno meso pirjajte na laganoj vatri da posmeđi. Izvadite ga iz tave, pustite da se ocijedi i ostavite da se ohladi.

2. korak

U zdjeli pomiješajte meso s lukom, krušnim mrvicama, listićima peršina i žličicom origana, posolite i popaprite. Dodajte gaudu, bijelo vino i jaje. Promiješajte i pustite da smjesa odstoji.

3. korak

Zagrijte pećnicu na 180. Za umak zagrijte maslac, dodajte glavicu nasjeckanog luka pa pirjajte dok ne omekša. Ubacite svježe začine, posolite i popaprite te dobro promiješajte.

4. korak

Dodajte pelate, koncentrat rajčice i 1/2 šalice bijelog vina. Miješajte na vatri. Napunite canelone mesnom smjesom.

5. korak

Namastite vatrostalnu posudu i poslažite canelone. Prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i prekrijte folijom. Pecite 25 do 30 min.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:52