Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g mljevene junetine
- 12 canelona
- 1/3 šalice krušnih mrvica
- 3/4 šalice bijelog vina
- 2 glavice luka
- maslinovo ulje
- jaje
- šalica naribane gaude
- 1/2 šalice listića peršina
- žličica sušenog origana
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslaca
- konzerva sjeckanih pelata
- listići svježeg timijana i origana
- šalica ribanog parmezana
- 2 žlice koncentrata rajčice
- sol, papar
Priprema
1. korak
U tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani češnjak i luk pa ih kratko popržite. Mljeveno meso pirjajte na laganoj vatri da posmeđi. Izvadite ga iz tave, pustite da se ocijedi i ostavite da se ohladi.
2. korak
U zdjeli pomiješajte meso s lukom, krušnim mrvicama, listićima peršina i žličicom origana, posolite i popaprite. Dodajte gaudu, bijelo vino i jaje. Promiješajte i pustite da smjesa odstoji.
3. korak
Zagrijte pećnicu na 180. Za umak zagrijte maslac, dodajte glavicu nasjeckanog luka pa pirjajte dok ne omekša. Ubacite svježe začine, posolite i popaprite te dobro promiješajte.
4. korak
Dodajte pelate, koncentrat rajčice i 1/2 šalice bijelog vina. Miješajte na vatri. Napunite canelone mesnom smjesom.
5. korak
Namastite vatrostalnu posudu i poslažite canelone. Prelijte umakom od rajčice, pospite parmezanom i prekrijte folijom. Pecite 25 do 30 min.