Caneloni punjeni blitvom i sirom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 10 canelona
  • 1 jaje
  • 200 g ricotte
  • 250 g svježeg sira
  • 200 g blitve
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 100 g ribanog parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Canelone uronite u ključalu, posoljenu vodu, ali samo na nekoliko minuta da malo omekšaju. Zatim ih izvadite i ostavite sa strane. Operite blitvu i narežite je.

2. korak

U zdjeli razmutite jaje s malo soli i papra pa dodajte ricottu, svježi sir i dio količine ribanog parmezana.

3. korak

U smjesu ubacite i sasvim usitnjeni češnjak i listove blitve. Dodajte još žlicu, dvije maslinova ulja pa sve dobro promiješajte.

4. korak

Kada dobijete ujednačenu smjesu, njome napunite canelone. Namastite vatrostalnu posudu pa ih poredajte jedan do drugog. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite peći.

5. korak

Nakon dvadesetak minuta otvorite pećnicu i premažite ih kiselim vrhnjem te pospite ostatkom parmezana. Vratite u pećnicu na još desetak minuta.

6. korak

Savjet: Ako vam je draži špinat od blitve, slijedite isti recept, samo blitvu zamijenite špinatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:15