Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 10 canelona
- 1 jaje
- 200 g ricotte
- 250 g svježeg sira
- 200 g blitve
- 2 češnja češnjaka
- 2 dl kiselog vrhnja
- 100 g ribanog parmezana
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema
1. korak
Canelone uronite u ključalu, posoljenu vodu, ali samo na nekoliko minuta da malo omekšaju. Zatim ih izvadite i ostavite sa strane. Operite blitvu i narežite je.
2. korak
U zdjeli razmutite jaje s malo soli i papra pa dodajte ricottu, svježi sir i dio količine ribanog parmezana.
3. korak
U smjesu ubacite i sasvim usitnjeni češnjak i listove blitve. Dodajte još žlicu, dvije maslinova ulja pa sve dobro promiješajte.
4. korak
Kada dobijete ujednačenu smjesu, njome napunite canelone. Namastite vatrostalnu posudu pa ih poredajte jedan do drugog. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite peći.
5. korak
Nakon dvadesetak minuta otvorite pećnicu i premažite ih kiselim vrhnjem te pospite ostatkom parmezana. Vratite u pećnicu na još desetak minuta.
6. korak
Savjet: Ako vam je draži špinat od blitve, slijedite isti recept, samo blitvu zamijenite špinatom.