Burgeri od leće i indijskih oraščića

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 2/3 šalice zelene leće
  • 200 g indijskih oraščića
  • 1 jaja
  • pola šalice krušnih mrvica
  • žličica curryja
  • pola žličice kima
  • bijeli dio jednog poriluka
  • sol, papar
  • svježi list peršina
  • jedna tikvica

Priprema

1. korak

Na dvije žlice ulja pirjajte usitnjeni poriluk. Dodajte naribanu tikvicu i leću pa podlijte vodom. Skuhajte leću da bude sasvim mekana. Na suhoj tavi kratko popecite indijske oraščiće.

2. korak

Usitnite ih nožem ili ugrubo sameljite u mlincu za kavu. Ocijedite višak vode iz leće, pa joj dodajte indijske oraščiće i začine.

3. korak

Smjesi dodajte jaje i krušne mrvice pa sve zamijesite rukama. Oblikujte manje burgere, odnosno popečke željene veličine.

4. korak

Pustite ih da odstoje u hladnjaku oko pola sata prije pečenja, da se ne bi raspadali. Ispecite ih na rešetki roštilja ili grill tavi samo ovlaš premezanoj uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:26