Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 2/3 šalice zelene leće
- 200 g indijskih oraščića
- 1 jaja
- pola šalice krušnih mrvica
- žličica curryja
- pola žličice kima
- bijeli dio jednog poriluka
- sol, papar
- svježi list peršina
- jedna tikvica
Priprema
1. korak
Na dvije žlice ulja pirjajte usitnjeni poriluk. Dodajte naribanu tikvicu i leću pa podlijte vodom. Skuhajte leću da bude sasvim mekana. Na suhoj tavi kratko popecite indijske oraščiće.
2. korak
Usitnite ih nožem ili ugrubo sameljite u mlincu za kavu. Ocijedite višak vode iz leće, pa joj dodajte indijske oraščiće i začine.
3. korak
Smjesi dodajte jaje i krušne mrvice pa sve zamijesite rukama. Oblikujte manje burgere, odnosno popečke željene veličine.
4. korak
Pustite ih da odstoje u hladnjaku oko pola sata prije pečenja, da se ne bi raspadali. Ispecite ih na rešetki roštilja ili grill tavi samo ovlaš premezanoj uljem.