Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 200 g smeđe leće iz konzerve, isprana i ocijeđena
- 2 šnite integralnog kruha
- 100 g indijskog oraščića
- malo kikirikija
- 1 jaje
- šaka listova celera kosanog
- 1 jušna žlica kečapa
- 100 g ribanog sira goude
Priprema
1. korak
Dvije šnite kruha usitnite u kuhinjskom blenderu. Dodajte oraščiće i malo oguljenog kikirikija, jaje, list celera, kečap, sol papar.
2. korak
Sastojke također usitnite u kuhinjskom procesoru, zatim ručno umiješajte ispranu i ocijeđenu leću i ribanu goudu.
3. korak
Mješavinu podijelite i oblikujte rukama diskove veličine dlana (otprilike). Oblikovane diskove stavite na tanjur i ostavite u hladnjaku 20-ak minuta (može i preko noći). Popržite ih na vrućem ulju sa svake strane nekoliko minuta.
4. korak
Popržite ih na vrućem ulju sa svake strane nekoliko minuta.
5. korak
Poslužite s umakom od jogurta i limuna (pomiješajte jogurt, sitno sjeckani režanj češnjaka, 2 čajne žlice miješanih začina (kopar ili menta ili peršin ili majčina dušica), 1 čajnu žlicu fino ribane korice neprskanih limuna, sol i papar).