Buncek s kiselim kupusom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 suhi buncek
  • 100 g slanine
  • 1 kg kiselog kupusa
  • 2 lovorova lista
  • 3 češnja češnjaka
  • 3-4 zrna papra
  • svinjska mast
  • 1 dl bijelog vina
  • 6 krumpira

Priprema

1. korak

Buncek operite dan ranije pa ga preko noći ostavite u vodi. Drugi dan ga izvadite, opet operite i stavite u lonac. Kuhajte ga dugo u vodi, dok se meso ne počne odvajati od kosti. Slaninu narežite na kockice pa je popržite na masti, u većoj i dubljoj tavi.

2. korak

Dodajte joj nasjeckani češnjak i kratko popržite. Zatim dodajte nasjeckani kiseli kupus, lovorov list i zrna papra.

3. korak

Zalijte vodom, pa vinom, tako da prekrijete kupus. Dinstajte na srednje jakoj vatri. Kada kupus omekša, gotov je. Podlijevajte kupus prema potrebi, možete i vodom u kojoj se kuhao buncek.

4. korak

Krumpir skuhajte posebno u posoljenoj vodi pa ga ogulite kad je gotov. Narežite meso i servirajte ga s kupusom i krumpirom. Kad je već na tanjuru, na meso stavite žličicu senfa.

5. korak

Savjet: Suho meso, kiselo zelje i krumpir zimski su klasik. Ako želite malo jaču verziju, napravite restani krumpir. Skuhani krumpir ogulite, narežite na kolutove, a na žlici masti popržite luk. Ubacite zatim krumpir, popržite, posolite i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:42