Naslovnica » Recepti » Brza pileća paella

Brza pileća paella

Ocijeni članak:

  • 3
  • 2
  • 40

Koraci pripreme

  • 1Stavite šafran u posudu i prelijte ga proključalom vodom te ostavite pet minuta. U međuvremenu u velikoj i dubljoj tavi zagrijte ulje.
  • 2 Na vrelo ulje bacite piletinu narezanu na kockice i nasjeckani luk te ih pecite tri do četiri minute, dok ne poprime zlatnožutu boju. Dodajte potom slatku papriku, nasjeckanu ljutu papričicu i rižu i dobro izmiješajte.
  • 3 Potom dolijte vodu sa šafranom. Ponovno sve zagrijte dok ne proključa, a onda smanjite vatru. Pustite da se krčka poklopljeno, povremeno promiješajte, a nakon 15-18 minuta (ili kada riža omekša) dodajte grašak i peršin. Posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 4 Savjet: Ovo je recept za jednostavniju verziju paelle, bez ribe i morskih plodova. No, ako želite jesti najpopularniju paellu, sastojke ne treba puno mijenjati. Samo dodajte kuhanu ribu, školjke, lignje i sl. te bijelo vino. Paella se tijekom 20. stoljeća proširila iz Španjolske , a prema tradiciji, kuhaju je muškarci i jede se direktno iz paellere.

Sastojci

  • žličica šafrana
  • 2 žlice vrele vode
  • žlica maslinova ulja
  • 4 pileća filea
  • 1 luk
  • 1 i pol žličica slatke crvene paprike
  • 1 ljuta papričica srednje veličine
  • 2 šalice riže
  • 3 šalice pilećeg temeljca
  • šalica graška
  • 1/4 šalice peršina

0 komentara

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook