Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 350 g svježeg i očišćenog boba
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica limunova soka
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 10-ak zelenih maslina bez koštica
- 10-ak listova metvice
- sol
- papar
- 1 kruh francuz
Priprema
1. korak
Napunite lonac vodom i dodajte malo soli. Pustite da voda zavrije pa ubacite bob i češanj češnjaka. Kuhajte nešto više od pet minuta, dok bob ne omekša. Potom ga ocijedite i isperite hladnom vodom te pustite da se ohladi.
2. korak
Očistite bobu ljuske pa ga s češnjakom i limunovim sokom stavite u multipraktik. Miksajte, ali ne na najvišoj brzini, nego laganije, dok ne dobijete kašu. Postepeno ulijevajte maslinovo ulje kako biste dobili glatku smjesu.
3. korak
U slučaju da je smjesa pregusta, možete dodati malo vode. Umiješajte i masline (možete ih prije malo nasjeckati). Dodajte pola količine listića metvice pa posolite i popaprite.
4. korak
Zagrijte tavu pa kad je vruća u njoj popržite kriške francuza. Pržite ih otprilike tri minute sa svake strane, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđe. Namazom premažite kruh pa na vrh svake kriške stavite listiće metvice.