Bruskete s namazom od boba

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 350 g svježeg i očišćenog boba
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica limunova soka
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 10-ak zelenih maslina bez koštica
  • 10-ak listova metvice
  • sol
  • papar
  • 1 kruh francuz

Priprema

1. korak

Napunite lonac vodom i dodajte malo soli. Pustite da voda zavrije pa ubacite bob i češanj češnjaka. Kuhajte nešto više od pet minuta, dok bob ne omekša. Potom ga ocijedite i isperite hladnom vodom te pustite da se ohladi.

2. korak

Očistite bobu ljuske pa ga s češnjakom i limunovim sokom stavite u multipraktik. Miksajte, ali ne na najvišoj brzini, nego laganije, dok ne dobijete kašu. Postepeno ulijevajte maslinovo ulje kako biste dobili glatku smjesu.

3. korak

U slučaju da je smjesa pregusta, možete dodati malo vode. Umiješajte i masline (možete ih prije malo nasjeckati). Dodajte pola količine listića metvice pa posolite i popaprite.

4. korak

Zagrijte tavu pa kad je vruća u njoj popržite kriške francuza. Pržite ih otprilike tri minute sa svake strane, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđe. Namazom premažite kruh pa na vrh svake kriške stavite listiće metvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:52