Bruskete s krvavicama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • dvije krvavice
  • 1 kg luka
  • 2 žlice maslaca
  • sol, papar, ljuta paprika
  • žlica šećera
  • 1-2 kukuruzna baguetta

Priprema

1. korak

Luk narežite na ploške. Rastopite u tavi maslac pa mu dodajte luk i sol. Podlijte s vrlo malo vode pa pirjajte dok luk sasvim ne omekša, uz povremeno miješanje. Smanjite vatru i pirjajte barem 20 minuta.

2. korak

Kad počne tamnjeti, dodajte šećer, ljutu paprika i papar. Provjerite je li dovoljno slano i ljuto. Ostavite na vatri još pet minuta.

3. korak

Baguette narežite na ploške ukoso, kao i krvavicu. Na svaku plošku baguetta stavite žlicu umaka od luka i plošku krvavice. Poslažite bruskete na lim pa zapecite u pećnici 10-15 minuta na 180 stupnjeva.

4. korak

Savjet: Kao i na svaku drugu vrstu brusketa i na ove zimske možete staviti što god želite. Karamelizirani luk možete zamijeniti dinstanim kiselim kupusom, ploške kruha možete premazati pireom od graha ili leće, a ploške kobasice ili slanine umjesto krvavica neće ove grickalice činiti ništa manje privlačnima.Univerzalno je pravilo – ne pretjerujte sa sastojcima, da ne razmoče kruh. Tajna brusketa je u hrskavosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:52