Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- dvije krvavice
- 1 kg luka
- 2 žlice maslaca
- sol, papar, ljuta paprika
- žlica šećera
- 1-2 kukuruzna baguetta
Priprema
1. korak
Luk narežite na ploške. Rastopite u tavi maslac pa mu dodajte luk i sol. Podlijte s vrlo malo vode pa pirjajte dok luk sasvim ne omekša, uz povremeno miješanje. Smanjite vatru i pirjajte barem 20 minuta.
2. korak
Kad počne tamnjeti, dodajte šećer, ljutu paprika i papar. Provjerite je li dovoljno slano i ljuto. Ostavite na vatri još pet minuta.
3. korak
Baguette narežite na ploške ukoso, kao i krvavicu. Na svaku plošku baguetta stavite žlicu umaka od luka i plošku krvavice. Poslažite bruskete na lim pa zapecite u pećnici 10-15 minuta na 180 stupnjeva.
4. korak
Savjet: Kao i na svaku drugu vrstu brusketa i na ove zimske možete staviti što god želite. Karamelizirani luk možete zamijeniti dinstanim kiselim kupusom, ploške kruha možete premazati pireom od graha ili leće, a ploške kobasice ili slanine umjesto krvavica neće ove grickalice činiti ništa manje privlačnima.Univerzalno je pravilo – ne pretjerujte sa sastojcima, da ne razmoče kruh. Tajna brusketa je u hrskavosti.