Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- dva kukuruzna bageta
- 400 g svježe kobasice
- maslinovo ulje
- vezica mladog luka ili dva manja poriluka
- ljuta suha paprika
Priprema
1. korak
Kruh narežite na ploške pa ih zapecite u pećnici da postanu hruskave. Na maslinovu ulju dinstajte sitno sjeckani luk ili poriluk dok sasvim ne omekša.
2. korak
Na kraju, nakratko dodajte i nasjeckanu oguljenu kobasicu. Posolite, poparite i dodajte ljutu papriku. Kobasice možete na bruskete staviti i u komadu, u ploškama, ako vam se tako više sviđa.
3. korak
Izvadite kruh iz pećnice pa premažite svaki komad s malo smjese od luka. Dodajte na svaki komad i plošku kobasice, ako ih niste dodali u smjesu. Vratite u pećnicu još deset minuta dok se kobasica ne zapeče, a kruh ne postane jako hrskav.
4. korak
Savjet: Zimske bruskete možete napraviti od starog kruha i kakvog god mesa i povrća nađete u frižideru. Za namaz može poslužiti grah ili slanutak iz konzerve, izmiksan u blenderu sa začinima i uljem. Umjesto kobasice uz dinstani luk možete zapeći i ploške slanine, ili ostatke od pečenja možete nasjeckati sitno i dodati osnovnom namazu.