Bruschetta sa slanutkom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 šalica kuhanog slanutka
  • 1 patlidžan
  • 5-6 cherry rajčica
  • 1 manja crvena paprika
  • bosiljak
  • 1 luk
  • peršinov list
  • 2 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • kokosovo ulje
  • bijeli ili tamni kruh

Priprema

1. korak

Na kokosovom ulju zažutite luk, pa dodajte na male kockice narezanu papriku, patlidžan, te cherry rajčice. Dinstajte dok povrće ne omekša, a na pola kuhanja dodajte kuhani slanutak, peršinov list, bosiljak i sitno sjeckani češnjak. Posolite i popaprite.

2. korak

Kada povrće omekša i spoji se u gustu smjesu, promiješajte i maknite s vatre te poslužite na kratko prženim šnitama kruha koje pečene natrljajte češnjom češnjaka. Pokapajte maslinovim uljem, a ako želite po povrću možete naribati i meki masni sir ili staviti na svaku šnitu po plošku mozzarelle pa sve zapeći u pećnici.

Savjet: s ovim povrćem će se se slagati i tikvice, možete dodati i koju maslinu, a ako volite pikantno, dodajte malo ljute papričice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:49