Brudet od srdela s mrkvom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 500 g srdela
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 3 češnja češnjaka
  • lovorov list
  • konzerva pelata
  • peršin i ružmarin
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 dcl vinskog octa

Priprema

1. korak

Na maslinovu ulju kratko popržite luk i mrkvu. Dodajte sitno sjeckani češnjak, lovorov list, peršin i ružmarin. Promiješajte, ulijte ocat i vino. Umiješajte rajčice, posolite, popaprite i kratko kuhajte.

2. korak

Dodajte filete srdela, potopite ih u umak i kuhajte 4-5 minuta. Ugasite vatru, poklopite i pustite da odstoji 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:44