Bretonski kolač

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 250 g maslaca
  • 1 žlica vanilinog ekstrakta
  • 6 većih žutanjaka
  • 65 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 cijelo jaje
  • sirup od jagode

Priprema

1. korak

U veću zdjelu stavite maslac i šećer te izmikscajte dok ne postignete kremu. Zatim dodajte ekstrakt vanilije i žutanjak, a konstantno miješajući dodajte i brašno i sol. Izmiksajte dok ne dobijete homogenu smjesu, ali pazite da ne pretjerate kako tjesto ne bi bilo pretvrdo.

2. korak

Rasporedite po plehu za pečenje te pecite oko 15 minuta na 180°C. Pričekajte nekih 10 minuta te po želji poslužite uz sirup od jagode ili samo pospite šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:41