Boršč

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g cikle
  • 2 velike mrkve
  • 1 oveća rotkva
  • 200 g bijelog kupusa
  • 1 velika glavica luka
  • 700 g nemasne govedine
  • 2 žlice maslaca
  • 1,5 l goveđeg temeljca
  • 3 žlice vinskog octa
  • 2 lovorova lista
  • 1 žličica šećera
  • sol, papar
  • vezica peršina i kopra
  • kiselo vrhnje (što masnije)

Priprema

1. korak

Na maslacu prodinstati usitnjeni luk, dodati meso narezano na kockice, kad dobije smeu boju a sok ispari dodati naribanu (krupno kao jabuke za štrudlu) mrkvu i rotkvu, dinstati 10 min, pa dodati isto tako naribanu ciklu. Kratko prodinstati, preliti temeljcem, dodati ocat, šecer, lovorov list, papar i sol, promiješati i kad provre kuhati na laganoj vatri 45 minuta.

2. korak

Tada dodati kupus tanko narezan kao za salatu, kosani peršin i kopar te nastaviti kuhati još pola sata. Kod služenja u sredinu svakog tanjura / zdjelice dodati žlicu kiselog vrhnja. Po želji vrhnje posuti svježe kosanim koprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:07