Boršč s junećim mesom

Težina pripreme: teško

Vrijeme pripreme: 150 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 srednje velike cikle
  • 3 mrkve
  • 3 manja krumpira
  • glavica luka
  • pola glavice ljubičastog kupusa
  • 3 režnja češnjaka
  • 500 g junetine s kosti
  • svježi peršin i kopar
  • kiselo vrhnje
  • sol i papar po ukusu

Priprema

1. korak

Luk sitno narežite i popržite na dvije žlice ulja. Kad omekša, podlijte ga vodom pa dodajte meso i kosti. Kuhajte dok meso ne omekša, oko sat i pol.

2. korak

Izvadite kuhano meso i ostavite da se ohladi. U temeljac dodajte cikle, mrkve i krumpire izrezane na kockice ili ploške. Posolite i kuhajte oko pola sata da povrće omekša. Tada dodajte kupus narezan na krupnije rezance, ploške češnjaka, svježi peršin i kopar.

3. korak

Meso odvojite od kosti i masnoće, pa narežite na ploške. Vratite ga u boršč. Kuhajte zajedno još petnaestak minuta. Poparite i servirajte s kiselim vrhnjem.

4. korak

Savjet: Boršč možete napraviti i bez mesa, ili junetinu zamijenite bilo kojim drugim komadom mesa koji vam se čini pogodan za kuhanje. U boršču možete kuhati čak i svježe kobasice. U tom slučaju dobro će vam doći malo junćeg temeljca kojim ćete podliti korijenasto povrće i kupus. Ovo je brža verzija borča, prikladnija za radne dane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:45