Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 poriluk srednje veličine
- 2 mrkve
- 3 krumpira srednje veličine
- malo suhe šunke
- 2 l vode
- lišće celera
- malo soli
Priprema
1. korak
Operite i očistite poriluk i mrkvu pa ih narežite na kolutiće. Ulijte dvije litre vode u lonac (količinu možete prilagođavati, ovisno o tome koliko gustu juhu volite).
2. korak
Ubacite zatim poriluk i mrkvu te malo suhe šunke. Šunku možete narezati na kockice ili ostaviti u komadu.
3. korak
Stavite na srednje jaku vatru i pustite da se kuha oko pola sata. Ogulite krumpir i narežite ga na ploške pa ga ubacite nakon pola sata kuhanja. Usitnite listiće celera pa dodajte i njih.
4. korak
Nakon toga pustite juhu da se kuha još dvadesetak minuta. Ako povrće nije dovoljno omekšalo, produžite još koju minutu.
5. korak
Savjet: Poriluk se na tržnicama može naći u proljeće i jesen. Kada ga kupujete pazite da njegov bijeli dio bude čvrst, a listovi izrazito zeleni i priljubljeni.