Bistra juha od poriluka

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 poriluk srednje veličine
  • 2 mrkve
  • 3 krumpira srednje veličine
  • malo suhe šunke
  • 2 l vode
  • lišće celera
  • malo soli

Priprema

1. korak

Operite i očistite poriluk i mrkvu pa ih narežite na kolutiće. Ulijte dvije litre vode u lonac (količinu možete prilagođavati, ovisno o tome koliko gustu juhu volite).

2. korak

Ubacite zatim poriluk i mrkvu te malo suhe šunke. Šunku možete narezati na kockice ili ostaviti u komadu.

3. korak

Stavite na srednje jaku vatru i pustite da se kuha oko pola sata. Ogulite krumpir i narežite ga na ploške pa ga ubacite nakon pola sata kuhanja. Usitnite listiće celera pa dodajte i njih.

4. korak

Nakon toga pustite juhu da se kuha još dvadesetak minuta. Ako povrće nije dovoljno omekšalo, produžite još koju minutu.

5. korak

Savjet: Poriluk se na tržnicama može naći u proljeće i jesen. Kada ga kupujete pazite da njegov bijeli dio bude čvrst, a listovi izrazito zeleni i priljubljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:31