Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 1
Sastojci
- 400 g telećeg buta
- sol i papar
- 2 jaja
- limun
- oštro brašno
- krušne mrvice
- 100 g maslaca
- ulje
Priprema
1. korak
U maloj posudi prokuhati maslac na srednjoj temperaturi pazeći da ne izgori. Pokupiti pjenu s maslaca te u drugu posudu odliti pročišćeni maslac. Od telećeg buta izrezati odreske debljine 8 mm u smjeru suprotnom od smjera vlakana. Između dvije folije istući tanko teleće odreske.
2. korak
Između dvije folije istući tanko teleće odreske. Pomiješati limun, sol, papar i malo vode u marinadu od limuna. Odreske ne soliti, već ih prije brašna provući kroz marinadu od limuna te nakon toga provući kroz brašno, razmućena jaja i krušne mrvice. Odreske ne utiskivati već samo lagano provući kroz krušne mrvice.
3. korak
Panirane odreske pržiti na zagrijanoj mješavini pročišćenog maslaca i ulja za prženje u istim omjerima. Bečki odresci se prže isključivo u tavi u kojoj je razina masnoće 5 mm.