Naslovnica » Recepti » Bečki odrezak

Bečki odrezak

Ocijeni članak:

  • 1
  • 1
  • 5

Koraci pripreme

  • 1 U maloj posudi prokuhati maslac na srednjoj temperaturi pazeći da ne izgori. Pokupiti pjenu s maslaca te u drugu posudu odliti pročišćeni maslac. Od telećeg buta izrezati odreske debljine 8 mm u smjeru suprotnom od smjera vlakana. Između dvije folije istući tanko teleće odreske.
  • 2 Između dvije folije istući tanko teleće odreske. Pomiješati limun, sol, papar i malo vode u marinadu od limuna. Odreske ne soliti, već ih prije brašna provući kroz marinadu od limuna te nakon toga provući kroz brašno, razmućena jaja i krušne mrvice. Odreske ne utiskivati već samo lagano provući kroz krušne mrvice.
  • 3 Panirane odreske pržiti na zagrijanoj mješavini pročišćenog maslaca i ulja za prženje u istim omjerima. Bečki odresci se prže isključivo u tavi u kojoj je razina masnoće 5 mm.

Sastojci

  • 400 g telećeg buta
  • sol i papar
  • 2 jaja
  • limun
  • oštro brašno
  • krušne mrvice
  • 100 g maslaca
  • ulje

8 komentara

  • Simke7 11. Siječanj 2013. u 22:00

    Stari zapisi govore da je becka snicla potekla iz sirotinje a sadasnja je samo moderna verzija!Becka snicla orginal kupiti govedju sniclu sasvim tanko isecenu zamutiti brasno i vodu od starog kruha dodati so zdrobiti krusne mrvice i svinjska mas ,so!Snizlu dodatno izlupati da bude tanka kao pairmalo soli(mada postoji izreka profi kuhara sniclu i zenu nikada ne treba lupati jer izgube na kvalitetu)sniclu u testo pa u mrvice pa jos jednom isto ponoviti u puno masti ispeci dobijese ogromna prava becka snicla dobar tek!

    • janna 5. Travanj 2013. u 20:16

      ..molim vas napisite jos jedanput ovaj recept malo citljivije i jasnije…cini mi se zanimljiv za probat,,hvala.. inace, dvojica tv kuhara na orf kazu da se becke snicle mogu pec u pecnici, ali ih prethdno treba premazat putrom..zahoravih koliko tocno dugo i na kojoj temperaruri, ali u svakom slucaju da budu zlatno-zute, a svaka malo iskusnija kuharica (kuhar) moze to “od oka” ocijenit..

    • dobrahrana
      dobrahrana 15. Siječanj 2013. u 12:15

      Hvala vam na konstruktivnom doprinosu :)

  • explorer 12. Siječanj 2013. u 20:41

    Navedeni recept je za Cotoletta alla Milanese, a ne za Wiener Schnitzel.

  • murko 14. Siječanj 2013. u 14:34

    Simke hvala na ovom receptu da znaš da ću ga isprobati

  • zrinči 15. Siječanj 2013. u 13:15

    da ženu i šnicelu nikada ne triba lupati jer izgube na kvaliteti…. ajme meni :(

  • krampus 15. Siječanj 2013. u 16:42

    Ja sam čitao da za se šnicle bečki odrezak neko vrijeme treba namakati u mineralnoj vodi

  • sascha 15. Siječanj 2013. u 16:53

    5 mm?

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook