Bečka pohana piletina

Težina pripreme: jako lagano

Sastojci

  • 1 kg piletine
  • krušne mrvice
  • oštro brašno
  • 500 ml ulja za prženje
  • 2 jaja
  • sol
  • 1 limun
  • 500 ml mlijeka
  • 1 mala žličica kajenskog papra

Priprema

1. korak

S komada piletine skinuti kožu te ih preko noći marinirati u mlijeku koje je začinjeno s kajenskim paprom. Razmutiti jaja, malu žličicu soli, jedan ocijeđeni limun i 0,5 dl vode. Ocijeđenu piletinu bez pritiskanja provući kroz oštro brašno, pripremljenu mješavinu jaja i na kraju ih uvaljati u krušne mrvice.

2. korak

U dubljoj tavi zagrijati ulje, u vrelo ulje staviti pripremljene panirane piceke te peći oko 15 minuta

na srednjoj vatri do zlatno žute boje. Kod pečenja veće količine pohanaca, staviti ih u zagrijanu pećnicu na 80°C.

3. korak

Uz pohance uvijek servirati limun, od priloga odlični su pire krumpir, lisnate salate, kremasta krumpir salata i svježi hrskavi baguette.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:02