Težina pripreme: jako lagano
Sastojci
- 1 kg piletine
- krušne mrvice
- oštro brašno
- 500 ml ulja za prženje
- 2 jaja
- sol
- 1 limun
- 500 ml mlijeka
- 1 mala žličica kajenskog papra
Priprema
1. korak
S komada piletine skinuti kožu te ih preko noći marinirati u mlijeku koje je začinjeno s kajenskim paprom. Razmutiti jaja, malu žličicu soli, jedan ocijeđeni limun i 0,5 dl vode. Ocijeđenu piletinu bez pritiskanja provući kroz oštro brašno, pripremljenu mješavinu jaja i na kraju ih uvaljati u krušne mrvice.
2. korak
U dubljoj tavi zagrijati ulje, u vrelo ulje staviti pripremljene panirane piceke te peći oko 15 minuta
na srednjoj vatri do zlatno žute boje. Kod pečenja veće količine pohanaca, staviti ih u zagrijanu pećnicu na 80°C.
3. korak
Uz pohance uvijek servirati limun, od priloga odlični su pire krumpir, lisnate salate, kremasta krumpir salata i svježi hrskavi baguette.