Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 1:30 min
Broj osoba: 3 – 6
Sastojci
- 6 jed srednje velikih cikli
- maslinovo ulje
- 2 češnja češnjaka
- sojin umak
- 6 pilećih bataka
- 1 šalica Mercator Bio gvinoje
- 1 luk
- sol
- nekoliko cvjetova brokule
Priprema
1. korak
Ciklu oprati, oguliti i narezati na manje komade. Staviti u vatrostalnu posudu, ubaciti češnjak, dodati malo maslinovog ulja i soja umaka, te sve skupa promiješati.
2. korak
U drugoj posudi pileće batke posoliti, te dodati vrlo malo ulja i vode. Obje posude staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200C i peći oko sat vremena.
3. korak
Na maslinovom ulju kratko prepržiti luk, dodati šalicu kvinoje, te sve zaliti s dvije i pol šalice vode. Kad zavrije posoliti, smanjiti vatru i kuhati 20ak minuta. Par minuta prije kraja ubaciti nekoliko sitnih cvjetova brokule. Dobar tek!
Pozdrav! Evo jednog vrlo ukusnog i zdravog jela s kvinojom.