Aromatična pečena cikla s kvinojom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 1:30 min

Broj osoba: 3 – 6

Sastojci

  • 6 jed srednje velikih cikli
  • maslinovo ulje
  • 2 češnja češnjaka
  • sojin umak
  • 6 pilećih bataka
  • 1 šalica Mercator Bio gvinoje
  • 1 luk
  • sol
  • nekoliko cvjetova brokule

Priprema

1. korak

Ciklu oprati, oguliti i narezati na manje komade. Staviti u vatrostalnu posudu, ubaciti češnjak, dodati malo maslinovog ulja i soja umaka, te sve skupa promiješati.

2. korak

U drugoj posudi pileće batke posoliti, te dodati vrlo malo ulja i vode. Obje posude staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200C i peći oko sat vremena.

3. korak

Na maslinovom ulju kratko prepržiti luk, dodati šalicu kvinoje, te sve zaliti s dvije i pol šalice vode. Kad zavrije posoliti, smanjiti vatru i kuhati 20ak minuta. Par minuta prije kraja ubaciti nekoliko sitnih cvjetova brokule. Dobar tek!

Pozdrav! Evo jednog vrlo ukusnog i zdravog jela s kvinojom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:36