Anatomski keksići

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Sastojci

  • 15 g kakao praha
  • 125 g oštrog brašna
  • 25 g šećera u prahu
  • 75 g maslaca
  • 1 vrećica burbon vanilin šećera
  • 1 žutanjak
  • malo Baileysa

Priprema

1. korak

Napraviti hrskavo čokoladno tijesto od 15 grama kakao praha, 125 grama oštrog brašna, 25 grama šećera u prahu i 75 grama maslaca. Dodati i jedan žutanjak, bourbon vanilin šećer i malo Baileysa.

2. korak

Zamijesiti tijesto i ostaviti ga u hladnjaku barem pola sata.

3. korak

Zatim ga premijesiti pa uz pomoć modlica izrezati u oblik lubanje i kosti. Peći na 180 stupnjeva, 10 do 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:46