Američke lazanje

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 115 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 700 g junetine
  • 1 nasjeckan luk
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 15 g svježeg nasjeckanog bosiljka
  • 5 g suhog origana
  • 30 g smeđeg šećera
  • 7 g soli
  • 900 ml nasjeckane rajčice iz konzerve
  • 60 ml koncentrata rajčice
  • 12 suhih listova tijesta za lazanje
  • 2 izrađena jaja
  • 1/2 kg ricotta sira
  • 120 g naribanog parmezana
  • 2 žlice suhog peršina
  • 5 g soli
  • 450 g sjeckane mozzarelle
  • 30 g naribanog parmezana

Priprema

1. korak

U tavi pirjajte meso, češnjak i luk. Ocijedite masnoću i dodajte bosiljak, origano, smeđi šećer, 7 g soli, rajčicu iz konzerve i koncentrat rajčice. Pirjajte na vatri 30-45 minuta i povremeno promiješajte.

2. korak

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Veliki lonac sa slanom vodom stavite na vatru i pustite da voda proključa. Dodajte tijesto za lazanje i kuhajte 5-8 minuta dok tijesto ne omekša.

3. korak

U srednje velikoj posudi zajedno promiješajte jaja, ricottu, parmezan , peršin i 5 g soli.

4. korak

1/3 tijesta za lazanje posložite u lim za pečenje veličine 32×23 cm. Pokrijte tijesto sa ½ smjese od jaja, ricotte i parmezana, ½ mozzarelle i 1/3 mesnog umaka. Ponovite postupak. Završni sloj tijesta prekrijte umakom od mesa i posipajte parmezanom.

5. korak

Pecite u pećnici (koju ste prethodno zagrijali) 30 minuta. Neka odstoji 10 minuta nakon pečenja prije posluživanja.

Ukusno i jednostavno jelo koje preko noći postaje duplo bolje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:32