Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 115 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 700 g junetine
- 1 nasjeckan luk
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 15 g svježeg nasjeckanog bosiljka
- 5 g suhog origana
- 30 g smeđeg šećera
- 7 g soli
- 900 ml nasjeckane rajčice iz konzerve
- 60 ml koncentrata rajčice
- 12 suhih listova tijesta za lazanje
- 2 izrađena jaja
- 1/2 kg ricotta sira
- 120 g naribanog parmezana
- 2 žlice suhog peršina
- 5 g soli
- 450 g sjeckane mozzarelle
- 30 g naribanog parmezana
Priprema
1. korak
U tavi pirjajte meso, češnjak i luk. Ocijedite masnoću i dodajte bosiljak, origano, smeđi šećer, 7 g soli, rajčicu iz konzerve i koncentrat rajčice. Pirjajte na vatri 30-45 minuta i povremeno promiješajte.
2. korak
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Veliki lonac sa slanom vodom stavite na vatru i pustite da voda proključa. Dodajte tijesto za lazanje i kuhajte 5-8 minuta dok tijesto ne omekša.
3. korak
U srednje velikoj posudi zajedno promiješajte jaja, ricottu, parmezan , peršin i 5 g soli.
4. korak
1/3 tijesta za lazanje posložite u lim za pečenje veličine 32×23 cm. Pokrijte tijesto sa ½ smjese od jaja, ricotte i parmezana, ½ mozzarelle i 1/3 mesnog umaka. Ponovite postupak. Završni sloj tijesta prekrijte umakom od mesa i posipajte parmezanom.
5. korak
Pecite u pećnici (koju ste prethodno zagrijali) 30 minuta. Neka odstoji 10 minuta nakon pečenja prije posluživanja.
Ukusno i jednostavno jelo koje preko noći postaje duplo bolje!