Recept dana: Pečene smokve sa slaninom, plavim sirom i medom

Čaša omiljenog vina i desetak minuta vremena

Obožavatelji smokava vjerojatno uživaju u njima onako svježim tek ubranim ili pak hladnih malo odstajalih u hladnjaku. Neki ih vole u štrudlama i pitama, a sad vam donosimo još jedan način za koji će vam trebati tek desetak minuta vremena, a odlično će se sljubiti s čašom omiljenog vina. Na ideju je došla autorica stranog bloga White in rice couple koji već godinama mami zaljubljenike u dobru hranu svojim ukusnim receptima i fotografijama.

Trebat će vam:

  • 8 prepolovljenih svježih smokava
  • 4 šnite pržene slanine nakidane na komadiće
  • 150 g plavog sira (može i mladog kozjeg sira)
  • 1 šaka oraha (komadići)
  • 2 jušne žlice meda
  • tostirani kruh

Izvor fotografije: Foto

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C, a pleh obložite papirom za pečenje
  2. Položite smokve na papir za pečenje i pecite koji 10 do 15 minuta.
  3. Dok su još tople prelijte ih s malo meda, pospite komadićima, oraha, plavog sira i pancete
  4. Poslužite uz prethodno tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:03