Obožavatelji smokava vjerojatno uživaju u njima onako svježim tek ubranim ili pak hladnih malo odstajalih u hladnjaku. Neki ih vole u štrudlama i pitama, a sad vam donosimo još jedan način za koji će vam trebati tek desetak minuta vremena, a odlično će se sljubiti s čašom omiljenog vina. Na ideju je došla autorica stranog bloga White in rice couple koji već godinama mami zaljubljenike u dobru hranu svojim ukusnim receptima i fotografijama.
Trebat će vam:
- 8 prepolovljenih svježih smokava
- 4 šnite pržene slanine nakidane na komadiće
- 150 g plavog sira (može i mladog kozjeg sira)
- 1 šaka oraha (komadići)
- 2 jušne žlice meda
- tostirani kruh
Izvor fotografije: Foto
- Zagrijte pećnicu na 180°C, a pleh obložite papirom za pečenje
- Položite smokve na papir za pečenje i pecite koji 10 do 15 minuta.
- Dok su još tople prelijte ih s malo meda, pospite komadićima, oraha, plavog sira i pancete
- Poslužite uz prethodno tostirani kruh.