Za vikend smo uživali u prvim ozbiljnijim sunčevim zrakama, neki od vas vjerujemo su otvorili i sezonu roštiljanja, zato danas imamo bezmesni ponedjeljak. Bili smo na placu, imali puno ruke povrća i odlučili pripremiti tri lagana proljetna recepta, javite nam svoje dojmove ovdje ili na našem facebook profilu.
Pečena cvjetača s umakom od inćuna, peršina i badema
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 40 minuta
Za 4 osobe:
• 4 manje glavice cvjetače
• sol, papar
• 4 filea slanih inćuna
• 1 vezica peršina
• 1 jušna žlica svježih listića mente
• 1 jušna žlica blanširanih badema
• sok jednog limuna
• 1,5 dcl maslinovog ulja
Cvjetače operite, osušite, stavite na maslinovim uljem namašćeni lim, posolite, poparite, polijte ih s još malo maslinovog ulja i pecite na 190 stupnjeva oko 20 minuta odnosno dok ne omekšaju. U međuvremenu u kuhinjskom blenderu pomiješajte slane inćune,bademe, limunov sok, peršin, mentu i 1 dcl maslinovog ulja. Pečene cvjetače malo ohladite i prelijte umakom.
Juha od mladog graška i celera
Pročitaj recept: OVDJE
Ćušpajz s mladim povrćem i prosom
Pročitaj recept: OVDJE