Pune ruke povrća!

Tri odlična recepta koja će vas zasititi i bez komada mesa!

Za vikend smo uživali u prvim ozbiljnijim sunčevim zrakama, neki od vas vjerujemo su otvorili i sezonu roštiljanja, zato danas imamo bezmesni ponedjeljak. Bili smo na placu, imali puno ruke povrća i odlučili pripremiti tri lagana proljetna recepta, javite nam svoje dojmove ovdje ili na našem facebook profilu.

Pečena cvjetača s umakom od inćuna, peršina i badema

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme kuhanja: 40 minuta

Za 4 osobe:

• 4 manje glavice cvjetače

• sol, papar

• 4 filea slanih inćuna

• 1 vezica peršina

• 1 jušna žlica svježih listića mente

• 1 jušna žlica blanširanih badema

• sok jednog limuna

• 1,5 dcl maslinovog ulja

Cvjetače operite, osušite, stavite na maslinovim uljem namašćeni lim, posolite, poparite, polijte ih s još malo maslinovog ulja i pecite na 190 stupnjeva oko 20 minuta odnosno dok ne omekšaju. U međuvremenu u kuhinjskom blenderu pomiješajte slane inćune,bademe, limunov sok, peršin, mentu i 1 dcl maslinovog ulja. Pečene cvjetače malo ohladite i prelijte umakom.

Juha od mladog graška i celera

Pročitaj recept: OVDJE

Ćušpajz s mladim povrćem i prosom

Pročitaj recept: OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:34