Punč iz Beča!

Recepture iz prijestolnice najljepšeg europskog adventa

Osim po svojoj osebujnoj kulturnoj ponudi Beč je u zimskim mjesecima poznat i kao turistički magnet za sve one koji žele doživjeti istinske čari adventa. To uopće ne čudi, budući da je Beču i ove godine otvoren čak dvadeset i jedan božićni sajam s 993 različita štanda, a najpoznatiji je zasigurno onaj na trgu ispred beče gradske vijećnice (Rathausplatz).

Za sve one pak koji ove godine neće imati prilike posjetiti Beč i nakon višesatnog razgledavanja grada se okrijepiti nekim od najpopularnijih napitaka božićnih sajmova, kuhanim vinom ili punčem, u nastavku donosimo nekoliko recepata koji se mogu jako jednostavno pripremiti i doma.

Punč od naranče:

300 ml soka od mandarine

200 ml bijelog ruma

500 ml svježe iscijeđenog soka od naranče

štapić cimeta

klinčići

vanilin šećera

Sve uliti u lonac i pustiti da se zagrijava cca 30 minuta (ni u kom slučaju pustiti da prokuha). Naknadno po želji zasladiti smeđim šećerom i dekorirati s kriškom naranče.

Punč od nara:

600 ml čaja od jabuke

300 ml soka od nara

200 ml bijelog ruma

vanilin šećer

štapić cimeta

klinčići

bobice nara

Sve sastojke staviti u lonac i zagrijavati cca 30 minuta, dok se sve arome ne stope. Punč od nara je na kraju nabolje zasladiti smeđim šećerom.

Aperol-punč:

(za 4 osobe)

1/8 l aperola

1/2 l bijelog vina

1/4 l soka od jabuke

Sve skupa zagrijati i servirati.

Punč od šumskog voća:

(za četiri osobe)

smrznuto šumsko voće

šećer u prahu

1 l crnog vina

1/4 l vode

1 klinčić

Sve skupa zagrijati i servirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:47