Prozračni čokoladni kolač kojeg obožavate, samo to još ne znate!

Nije ni čokoladna torta, nije ni mousse... Ovo je još bolje!

Ovaj prozračni čokoladni kolač je nešto između čokoladnog moussea i ganacha. Dok ga jedete topi vam se u ustima i podsjeća na domaći čokoladni puding s milijunima prozračnih mjehurića. Prodano? Ma, nama ne morate reći dva puta!

Za ovu divotu će vam trebati:

  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 6 jaja
  • malo soli
  • 200 g čokolade sa 70% kakaa
  • 50 g mliječne čokolade
  • 100 g samljevenih badema
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 velike žlice škrobnog brašna

Čokoladu otopite na parnoj kupelji s maslacem. Bjelanjke i žumanjke odvojite te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg (s malo soli). U žumanjke mikserom umutite šećer i sjemenke 1 mahune vanilije. Dodajte čokoladu, samljevene bademe i snijeg od bjelanjaka. Pomješajte 2 žlice škrobnog brašna i prašak za pecivo. Dodajte u čokoladnu smjesu. Smjesu stavite u kalup za tortu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje ili u više manjih kalupa, po želji. Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:31