Pronašli smo mjesto gdje će se sutra guštati u pjenušcima i kamenicama!

Zagreb, 200615. Cesarceva 2. Vinarije Markus, Jakobovic i Jazbina predstavili su svoja vina u Cheese baru. Na fotografiji: Cheese bar. Foto: Darko Tomas / CROPIX
Ljubitelji mogu prošetati do Cesarčeve u zagrebački Cheese bar

Foto: Berislava Picek i Darko Tomas

Kamenice nisu obzirne prema turistima u punoj ljetnoj sezoni. Čim oni počnu napuštati Jadran, sa more se počne hladiti, kao što je to sada slučaj, kamenice postaju ukusnije, sočnije čak i krupnije. Počinje dakle sezona kamenica, ali ne na moru, nego u Zagrebu, u Cheese baru ispod Katedrale na šetnici u Cesarčevoj pa tko je u blizini centra grada može doći na čašu pjenušca i zasladiti se kamenicama.

/ CROPIX
Zagreb, 210313. Zagrebacki restoran Masklin i Lata izmedju stalne ponude na meniu ima Dane kamenica, akciju koja traje od 18.03. i nudi jela od kamenica kao i meni kamenice po pristupacnijim cijenama. Meni ukljucuju juhu, 2 svjeze kamenice, 2 pohane i 1 kamenicu s uljem bijeloga tartufa po cijeni od 99 kuna. Osim tih jela jos se mogu pojesti i kamenice s kavijarom i koktel od kamenica s ananasom. Za Dobru hranu pripremili su slijed, svjeze kamenice, kamenice pohane u Orly tijestu, gratinirane kamenice i juhu od kamenica. Foto: Berislava Picek / CROPIX

Ljubav kamenica i pjenušaca postojana je, dugovječna i strasna. Biti će to tema subotnjih matineja u Cheese baru. Sutra će biti riječi o tajnoj vezi Plešivice s obala negdašnjeg Panonskog mora i glasovitih jadranskih kamenica iz Stonskog zaljeva.

Plešivica kao hrvatska Champagna

Plešivicu su u novije vrijeme toliko proslavili pjenušci da je dobila novo ime, mala hrvatska Champagna. Izvrsnim vinarima s Plešivice, obiteljima Tomac, Šember i Kurtalj pridružit će se svojim pjenušcima obitelj Bolfan.

Mala škola pravilnog otvaranja pjenušaca i kamenica uz nagradni natječaj za najspretnije gosti posebna su premijerna atrakcija subotnjih matineja u Cheeseu. Natjecatelje će hrabriti ulični izvođači hitova klasične glazbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:30