Foto: Berislava Picek i Darko Tomas
Kamenice nisu obzirne prema turistima u punoj ljetnoj sezoni. Čim oni počnu napuštati Jadran, sa more se počne hladiti, kao što je to sada slučaj, kamenice postaju ukusnije, sočnije čak i krupnije. Počinje dakle sezona kamenica, ali ne na moru, nego u Zagrebu, u Cheese baru ispod Katedrale na šetnici u Cesarčevoj pa tko je u blizini centra grada može doći na čašu pjenušca i zasladiti se kamenicama.
Ljubav kamenica i pjenušaca postojana je, dugovječna i strasna. Biti će to tema subotnjih matineja u Cheese baru. Sutra će biti riječi o tajnoj vezi Plešivice s obala negdašnjeg Panonskog mora i glasovitih jadranskih kamenica iz Stonskog zaljeva.
Plešivica kao hrvatska Champagna
Plešivicu su u novije vrijeme toliko proslavili pjenušci da je dobila novo ime, mala hrvatska Champagna. Izvrsnim vinarima s Plešivice, obiteljima Tomac, Šember i Kurtalj pridružit će se svojim pjenušcima obitelj Bolfan.
Mala škola pravilnog otvaranja pjenušaca i kamenica uz nagradni natječaj za najspretnije gosti posebna su premijerna atrakcija subotnjih matineja u Cheeseu. Natjecatelje će hrabriti ulični izvođači hitova klasične glazbe.