Foto: iStock
S placa na tanjur ili na lice

Pita od jagoda

20 dkg brašna
2 žlice šećera
10 dkg maslaca
2 žumanjka
2 žlice vrhnja
½ kg jagoda
2 žlice škrobnog brašna
limunov sok

Priprema:

  1. Brašnu dodajte šećer i maslac narezan na ploškice. Povežite rukama.
  2. Dodajte žumanjke i vrhnje da se sve poveže.
  3. Oblikujte kuglu od tijesta i stavite u hladnjak na pola sata.
  4. Jagode operite, odstranite peteljke i narežite ih po želi. Poškropite ih limunovim sokom. Dodajte škrobno brašno i malo šećera ako jagode nisu dovoljno slatke.
  5. 2/3 tijesta razvaljajte i utisnite u kalup (najbolje silikonski).
  6. Izbockajte tijesto vilicom i stavite jagode.
  7. Od preostalog tijesta napravite tanke trake pa njima napravite gornji sloj iznad nadjeva. Još je jednostavnije da tijesto naribate na ribež i pravilno pospete po nadjevu.
  8. Pecite na 200 stupnjeva C oko 40 minuta tj. dok ne porumeni.
  9. Kad se ohladi pospite šećerom u prahu.
Linker
17. travanj 2024 11:46