Pikantni hummus od slanutka i bundeve

Libanonski namaz ima novu prijateljicu...Bundevu!

Foto: Nevena Buljan

Osim što je hummus najpoznatiji namaz na svijetu, vjerojatno je i jedan od najzdravijih! Mi smo spojili dobro znani slanutak s bundevom, budući da je sada njeno vrijeme i dobili ukusan pikantni namaz!

Trebati će vam:

• 250 g kuhanog slanutka

• 250 g pečene bundeve kabocha

• ekstra djevičansko maslinovo ulje

• 1 žličica crvene mljevene paprike

• 1/3 žličice chilly papričica u prahu

• svježe mljeveni crni papar

• sol

• ružmarin i majčina dušica

Priprema:

Bundevu očistite od kore i sjemenki pa je narežite na kockice veličine cca 2×2 cm. Začinite solju, začinskim biljem, 2-3 žlice maslinova ulja i crnim paprom te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C 20-ak minuta. Bundevu i kuhani slanutak izmiksajte štapnim mikserom, dodajte 4-5 žlica maslinova ulja te mljevenu i ljutu papriku u prahu. Poslužite s prepečenim kruhom ili na bruschettama.

Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:22