Iako ste vjerojatno navikli na slatke kombinacije, probajte odoljeti ovim slanim varijantama. Za one najgladnije predlažemo pohane sa špinatom i sirom. Ljubitelje špinata razveselit će kombinacija sa slaninom. Ostatak otkrijte sami:
Pohane palačinke s špinatom i sirom
Napomena* Ova količina je dovoljna za 12 palačinki (tava promjera
24 cm).
Za palačinke:
• 1 jaje
• prstohvat soli
• prstohvat šećera
• 130 g glatkog brašna
• 300 ml mlijeka
Za nadjev:
• 150 g mladog špinata
• 150 g svježeg kravljeg sira
• 2 žlice kiselog vrhnja
• 1 jaje
• 1 žličica soli
Za paniranje:
• 150 g krušnih mrvica
• 1 jaje
• 100 ml mlijeka
• malo soli
Jaje sa soli i šećerom dobro razmutite pjenjačom. Naizmjence postupno dodajte prosijano brašno i mlijeko dok ne dobijete glatku tekuću smjesu. Dobro zagrijte tavu, dodajte malo ulja i ulijte zaimačom tijesto da prekrije dno tave u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja tijesto okrenite lopaticom i još kratko pecite. Prebacite na tanjur.
Palačinke s špinatom i slaninom
Heljdine palačinke s dimljenom ribom