Pečemo palačinke za ručak!

Pet fenomenalnih recepata za slane palačinke

Iako ste vjerojatno navikli na slatke kombinacije, probajte odoljeti ovim slanim varijantama. Za one najgladnije predlažemo pohane sa špinatom i sirom. Ljubitelje špinata razveselit će kombinacija sa slaninom. Ostatak otkrijte sami:

Pohane palačinke s špinatom i sirom

Napomena* Ova količina je dovoljna za 12 palačinki (tava promjera

24 cm).

Za palačinke:

• 1 jaje

• prstohvat soli

• prstohvat šećera

• 130 g glatkog brašna

• 300 ml mlijeka

Za nadjev:

• 150 g mladog špinata

• 150 g svježeg kravljeg sira

• 2 žlice kiselog vrhnja

• 1 jaje

• 1 žličica soli

Za paniranje:

• 150 g krušnih mrvica

• 1 jaje

• 100 ml mlijeka

• malo soli

Jaje sa soli i šećerom dobro razmutite pjenjačom. Naizmjence postupno dodajte prosijano brašno i mlijeko dok ne dobijete glatku tekuću smjesu. Dobro zagrijte tavu, dodajte malo ulja i ulijte zaimačom tijesto da prekrije dno tave u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja tijesto okrenite lopaticom i još kratko pecite. Prebacite na tanjur.

Slane palačinke s tikvicama

Palačinke od krumpira i luka

Palačinke s špinatom i slaninom

Heljdine palačinke s dimljenom ribom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:06