Ovo su najbolje kulinarske škole na svijetu!

Tri za koje ste čuli već milijun puta!

Izvor vijesti: FineDiningLovers

Izvor naslovne fotografije: The Culinary Institute of America Facebook

Želite postati chef? Znamo kako vam je… Dobra kulinarska škola je ključ, a mi vam donosimo tri kraljice među kulinarskim školama!

  • The Culinary Institute of America, Sjedinjene Američke Države

Culinary Institute of America je osnovan 1946. godine sa oko 50 000 polaznika. Nalzi se u New Yorku, ali ima podružnice i po drugim američkim gradovima. U učionicama je fokus na tehnici i bazičnim receptima koji se kasnije razrađuju.

Foto: The Culinary Institute of America Facebook

Recimo, naglasak je na temeljcima, ali postoje i kolegiji koji se bave poduzetništvom i poslovanjem, točnije poslovanjem u ugostiteljstvu. Uči se i logistika kuhinje jer svaki chef mora biti spreman voditi kuhinju (koliko telećih kostiju je potrebno da bi se napravilo 20 litara temeljca, koliko paprika je potrebno za 30 porcija ratatuillea). Također, uče se i vještine vođenja restorana (pregovaranje o visini najamnine, veličina kuhinje). Postoji kolegij koji se zove ”Kitchen Calculations” (”Kuhinjski izračuni”) na kojemu se uči trošak jedne porcije, količina bačene hrane u odnosu na utrošenu po porciji…).

  • ALMA, International School of Italian Couisine , Italija

Od ove tri kulinarske škole, ALMA je posebna jer je fokusira primarno na talijanski kuhinju, uz samo tračak ostalih regionalnih kuhinja. Bilo da se obrazujete za pastry chefa, someliera, master chefa, znanje koje ćete ovdje steći je posebno.

Foto: ALMA Facebook

Ova škola se nalazi u Parmi, a u njoj učite i o talijanskoj kulturi, povjesti i jeziku. Ako želite kuhati talijansku klopu ovo je mjesto na kojem želite biti! Naravno, ništa vas ne može pripremiti za život u kuhinji kao rad u kuhinji.. Ova akademija će vam pružiti intenzivnu, tehničku praksu zbog koje ćete jednog dana postati jako dobar chef.

  • Le Cordon Bleu, Francuska

Radi se o vjerojatno najpoznatijom kulinarskoj akademiji koja je osnovana u Parizu 1895. godine i temelji se na kuhanju Augustea Escoffiera i bogatoj tradiciji francuske kuhinje. Ova akademija broji oko 20 000 polaznika po godini studija i pokraj nje se sve ostale čine prilično male.

Foto: Le Cordon Bleu Facebook

Ona također ima svoje podružnice diljem svijeta. Fokus je na francuskoj kuhinji, ali internacionalne kuhinje se također uče. Ovo je akademija i Julie Child! Tko zna, možda vam studiranje u ovoj akademiji jednog dana priskrbi prvu Michelinovu zvjezdicu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:21