Ovdje se jede jako dobro meso

Za pronalazak Capuciner Grilla ne treba vam točna adresa - dovoljno je jednim dijelom Kaptola slijediti zamamne miomirise iz užarene španjolske peći

snima: Biljana Gaurina

Svi zaljubljenici u dobar komad mesa mogu se zaputiti u usku kamenitu uličicu odmah nasuprot zagrebačke katedrale. Capuciner Grill & Steak pomalo je skriven od ljubomornih pogleda, što mu ipak teško polazi za rukom, s obzirom na to da se jednim dijelom Kaptola šire zamamni miomirisi mesa pečenog na 900 °C (kad se peć razgori). Radi se o posebnoj španjolskoj peći na drveni ugljen koju imaju jedini u Hrvatskoj.

Beefsteak rade na nekoliko načina pa možemo spomenuti kombinaciju s umakom od zelenog papara, tartufa te sa šparogama i artičokama. Svoju ponudu nastoje često osvježavati pa su upravo uvrstili sočna svinjska rebrica i viseći ražnjić od komadića baby beefa, piletine i povrća prilično atraktivnog izgleda. Svaka tri dana mijenjaju desert kuće koji se također trude pripremiti od sezonskih namirnica. Sami kisele povrće i svakog jutra obilaze Dolac u potrazi za svježim namirnicama, otkrio nam je chef kuhinje Ivica Kozina.

Osim bogate ponude mesnih delicija pripremaju i dva dnevna jela pa je i u vrijeme ručka radnim danom ovdje teže pronaći mjesto. Za ljubitelje dobrog komada mesa i više nego dovoljno, slažete se?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:15